ΜΑΡΙΛΙΤΑ Μ. ΜΟΣΧΟΥ

Πρόεδρος

Βιογραφικο

Είμαι Αναπληρώτρια Kαθηγήτρια Οφθαλμολογίας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Εργάζομαι στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς από το 2006 ως συνυπεύθυνη του Τμήματος Ηλεκτροφυσιολογίας της όρασης και του Τμήματος Γλαυκώματος. Είμαι πτυχιούχος της Φαρμακευτικής Σχολής και αριστούχος πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, λαμβάνοντας το 1ο αριστείο για την υψηλότερη βαθμολογία χρονιάς 2000 (9.21/10). Έχω λάβει διδακτορικό τίτλο σπουδών από το Εργαστήριο Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με βαθμό Άριστα. Πραγματοποίησα την τετραετή ειδικότητά μου στην Οφθαλμολογία στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική της Λοζάνης στην Ελβετία, λαμβάνοντας το 2000 1η υποτροφία επίδοσης (απόφαση Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων) για μεταπτυχιακές σπουδές στην αλλοδαπή. Με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση εκπόνησα 2η διδακτορική διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λοζάνης. Η διατριβή μου είχε τίτλο Ο ρόλος της εοταξίνης στα δάκρυα ασθενών με φακούς επαφής. Με εκπαιδευτική άδεια το 2009 εξειδικεύτηκα στο Γλαύκωμα στο νοσοκομείο Αddenbrookes (Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική Cambridge) και εργάστηκα ως επίτιμος Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge συμμετέχοντας με παράδοση μαθημάτων στο μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του Cambridge για τους ειδικευόμενους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παράλληλα το 2010-2012 συμμετείχα ως διδάσκουσα στο μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη ‘Μοριακή και Εφαρμοσμένη Φυσιολογία’ της Iατρικής Σχολής Αθηνών- Εργαστήριο Φυσιολογίας.

Το συγγραφικό μου έργο υπερβαίνει τις 210 πρωτότυπες δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχω παρουσιάσει περισσότερες από 120 εργασίες σε διεθνή συνέδρια σε μερικά από τα οποία ως προσκεκλημένη ομιλήτρια. Επίσης έχω γράψει το κεφάλαιο ‘Multifocal-Electroretinogram in retinal vascular diseases’ στην ετήσια έκδοση της Γαλλικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας. Είμαι μέλος διεθνών και Ελληνικών Οφθαλμολογικών Εταιρειών (ARVO, ISCEV, SFO, SSO, IOIS και άλλες). Είμαι κριτής σε 11 διεθνή ιατρικά περιοδικά.

Μιλάω άριστα Αγγλικά (Proficiency of Cambridge) και Γαλλικά (Sorbonne II) και ικανοποιητικά Ισπανικά (Básico del Espaňol, Cervantes).

Στοιχεία Επικοινωνίας